Vidět hybridy řepek naživo bylo k nezaplacení

Letošní Polní dny Rapool se rozeběhly díky dřívějšímu nástupu jara skoro o dva týdny dříve než v loňském roce a nyní jsou již všechny za námi. První květnový týden proběhly po dubnu dokonce hned tři z nich a pak už zbyly pouze 15. května ve Švihově a 21. května v Lesonicích.

První letošní Polní den řepek Rapool proběhl již 26.dubna v Bylanech v okrese Chrudim. Zájemce o nejmodernější hybridy žlutě kvetoucí olejniny zde přivítali Bc. Pavel Stárek (produktový manažer řepek a současně regionální poradce pro střední Čechy) a Zdeněk Kadlec, DiS. (regionální poradce pro východní Čechy). Provedli je po demonstračním pokusu řepky ozimé na pozemcích podniku Agricola Bylany a seznámili je, stejně jako jejich kolegové v dalších Polních pokusech, s portfoliem společnosti Rapool pro rok 2024.

Na Polním dni v Bylanech přálo účastníkům krásné počasí, účast velmi silná.
 Na Polním dni v Bylanech přálo účastníkům krásné počasí, účast velmi silná.

Nosnými hybridy jsou odrůdy DOMINATOR a TEMPTATION, které jsou na trhu jedinečné svými stabilně špičkovými výnosy, prošlechtěným zdravím a vynikajícími obsahy oleje. Doplňují je hybridy JUREK a BATIS s unikátním využitím dusíku z půdy, čímž významně snižují náklady na pěstování. Tuto dvojici doplňuje novinka v sortimentu, hybrid NEBRASKA, která přináší na trh novou generaci N-efektivity a meziročně rekordní a stabilní výnosy v rámci ČR. Nesmíme opomenout samozřejmě ani novinku loňského roku, hybrid MANHATTAN, který se profiluje jako specialista do suchých podmínek pěstování a je rovněž vhodný pro pěstování v širokých řádcích. TuYV rezistence je u všech výše jmenovaných hybridů již samozřejmostí.

O týden později následoval dne 2.května Polní den v Příboře, okres Nový Jičín. Návštěvníky zde Polním dnem provedl regionální poradce pro severní Moravu a Slezsko Lukáš Soška společně s manažerem pro vývoj Ing. Pavlem Ježkem, Ph.D. Zde se kromě standartního sortimentu věnovali také problematice pozemků zamořených plasmodiophorou, která je bohužel v tomto regionu velkým tématem. Na tyto pozemky Rapool doporučuje ze svého sortimentu již osvědčený rezistentní hybrid CROCUS a novinky CROCANT a CROMAT.

: Polní den v Panenském Týnci v okrese Louny provázelo rovněž krásné, i když větrné počasí.
 : Polní den v Panenském Týnci v okrese Louny provázelo rovněž krásné, i když větrné počasí.

V pátek 3. května proběhly hned dva Polní dny současně. Jeden se odehrál v Panenském Týnci (okres Louny), kde na zemědělce čekal regionální poradce pro severní a západní Čechy Vlastislav Nosek spolu se svojí kolegyní Ing. Pavlínou Pískovou zastupující region jihozápadních Čech. Pokusy zde byly zasety na pozemku podniku BITINY a.s. Vrbno nad Lesy.

Současně probíhal Polní den Rapool na opačném konci republiky poblíž Brna, a to v Šaraticích, konkrétně na pozemku společnosti Bonagro Blažovice a.s. u obce Šlapanice. Zde si i přes zamračenou oblohu a deštivé počasí přednášku o hybridech Rapool nenechalo ujít téměř 60 účastníků a byli odměněni zasvěceným komentářem manažera pro vývoj, Ing. Pavla Ježka, Ph.D., který zde byl přítomen společně s regionální poradkyní pro jižní Moravu Renatou Tomancovou.

Zamračené počasí s deštěm neodradilo návštěvníky Polního dne v Šaraticích od prohlídky pokusů.
 Zamračené počasí s deštěm neodradilo návštěvníky Polního dne v Šaraticích od prohlídky pokusů.

Následovaly pak ve stejném duchu ještě polní dny 15. května ve Švihově a 21. května v Lesonicích, které byly rovněž velmi úspěšné.

 

Ing. Tomáš Břicháček

Vedoucí marketingu